Tabáni István

1978-ban született Budapesten id. Tabáni István és Vadász Erzsébet gyermekeként. István már gyermekkora óta érdeklődött a festőművészet iránt, s eme vonzódását környezetében is többen felfedezték. Általános iskolai tanulmányai után nem is lehetett kétséges, hogy melyik utat válassza a képességei kifejezése érdekében. A Bokányi Dezső Építőipari, Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolába járt, ahol díszítőfestőként végzett. Művészeti ábrázolásában a realista irányvonalat követi, s kedvenc technikája a grafika és a festészet.

Alkotásainak többsége portré és tájkép. Többször megpróbálkozott felvételt nyerni a Képzőművészeti Egyetemre, de sajnos az ötödik sikertelen próbálkozásra feladta a küzdelmet. A sorozatos visszautasításoktól egy kicsit elvonult a világtól, de egy kis iróniával élve a művészet továbbra is központi szerepet töltött be az életében, hiszen az Iparművészeti Múzeum kelet-ázsiai részlegén teremőrként dolgozott. Azonban szép lassan eljutott arra az elhatározásra, hogy talán máshol kell keresnie azt az utat, amelyre rálépve kifejezheti a benne rejlő magasabb rendű érzéseket. Mivel a művészet számára magát az életet jelenti, egy másik művészeti ághoz fordult, az énekléshez. Tabáni István televíziós szerepléseit megelőzően sohasem járt énektanárhoz, mivel inkább autodidakta módon képezte egyedi hangját. István ennek okán többször is nyilatkozta, hogy a legjobb pedagógus számára példaképe, a Queen együttes néhai frontembere, Freddie Mercury volt. Az ő, illetve a világhírű együttes slágereit énekelve próbálta csiszolni tehetségét, amelyet először családi körben, majd később a barátai előtt villantott meg. Végül a környezete biztatására jelentkezett végül a Csillag születik tehetségkutató műsorába, amelyet minden várakozást felülmúlva elsöprő sikerrel meg is nyert.
Zenei karrier
2008-ban jelentkezett a TV2 tehetségkutató műsorába a Megasztár 4. szériájába. A műsor válogatóján először a Queen együttes Bohemian Rhapsody című számát énekelte és később bejutott a legjobb 70 énekes közé, azonban kiesett, mivel a zsűri szerint nem tudta felülmúlni az első produkcióját. 2009-ben, egy évvel a komoly csalódást jelentő kudarc után jelentkezett az RTL klub tehetségkutató műsorába a Csillag születik 2. szériájába, ahol felismerték benne a tehetséget.
A showban a korábbi hasonló kaliberű műsorokkal ellentétben elsősorban nem István külsejére és a viselkedésére koncentráltak, hanem inkább a hangjára és a maga nemében emberközeli előadásaira fektettek különösen nagy hangsúlyt. Ennek eredményeként, mint ahogy ez már fent említésre került, 2009. december 19-én megnyerte a Csillag születik elnevezésű tehetségkutató műsort. A műsor befejezését követően Tabáni István esetében egy meglehetősen egyedi, mindezidáig töretlen zenei karrier csúcsra jutásának lehetünk szem- és fültanúi.

Ajánlatkérés

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni kérjük töltse ki az itt található űrlapot:

Kiemelt médiatámogatók

Copyright 2016 sztarparty.hu Minden jog fenntartva!

webáruház készítés: 24works