Adagio

Az Adagio egy crossover stílusú együttes. Homonnay Zsolt és Nagy Sándor már régóta kollégák és barátok voltak, amikor megfogalmazódott egy együttes alapításának ötlete. Egy válogatáson találtak rá Balczó Péterre. Végül ők hárman alapították meg az Adagiot. Lemezeiken hazai és külföldi dalokat dolgoznak át. 2005 augusztusában kezdődtek meg az első album munkálatai. 2 hónapos munka után megjelent az Adagio című album.
Zenéjükben ötvözik a klasszikus zenét a mai modern pop hangzással, a klasszikus belcanto- énekstílust a vokális pop könnyedségével. Igy jön létre az az elegáns és összetéveszthetetlen crossover stílus, mely hamarosan összeforr az ADAGIO nevével.
Az albumok zenei vezetője Polyák Lilla.
Első és második lemezük is platina lett.
Nagy Sándor
1980-ben született Kisvárdán. Általános iskolai tanulmányait szülőfalujában, Fényeslitkén végezte, majd azt követően Kisvárdán érettségiztett. A gimnáziumi évek alatt tagja lette a kisvárdai DOKTOROCK - színtársulatnak, és az itt eltöltött évek és lehetőségek egy életre meghatározták a színházhoz való kötődését. Tizennyolc évesen felvételit nyert Toldy Mária musicaliskolájába, ahol az éneklés mellett már a színészmesterség világába is belekóstolhatott. Ezidőtájt Kocsák Tibor és Dr.Simon Edit támogatásával lehetőséget kapott a Madách Színházban bemutatásra kerülő "Nyomorultak" című musical-ben való szereplésre. Majd hamarosan a Miklós Tibor vezette Piccoló Színház tagja lett, ahol már rengeteg lehetőséget kapott. Ezek nagyon jó útravalóul szolgáltak a Színház és Filmművészeti Egyetem, operett-musical szakára, ahová nemsokára felvételt nyert. Az egyetemi évek alatt számtalan remek mesterrel dolgozhatott együtt, az énektanulás és hangképzés tekintetében pedig Kővári Judit személyében találta meg a számára legmegfelelőbbet. 2005-ben diplomázott, azóta a Madách Színház tagja Főbb szerepei az egyetem előtt, illetve közvetlen utána:
Utazás - Avron (Kisvárda) Anna Karenina - Karenin (Kisvárda)
István a király -István (Kisvárda) Fame -Tyron (Piccoló Színház)
Rent - Mark Diótörő és egérkirály-Diótörő (Székesfehérvár Vörösmarty Színház)
Volt egyszer egy csapat - John (Madách Színház) Az Operaház Fantomja -Raoul (Madách Színház)
Producerek - Leo - (Madách Színház )Vámpírok bálja - Crolock (2007)
Balczó Péter
1983. június 2-án született Debrecenben. Az általános iskolát ének-zene tagozaton végezte. Itt tett szert az éneklés és a komolyzene alapjaira. 7 éves korától hegedülni tanult, egészen az érettségi évéig. 2002-ben érettségizett a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában. Még ez év szeptemberében felvételt nyert a debreceni Csokonai Színház opera kórusába. Itt énekelte első opera szerepeit is:
Erkel: Bánk bán
Tiszt Prokofjev: Eljegyzés a kolostorban
Mozart: Idomeneo - Arbace, Főpap
2003-ban felvették a Debreceni Egyetem Konzervatóriumába. Itt Mohos Nagy Éva tanítványa lett. Az elkövetkező 2 évben részt vett nagyon sok magyar és nemzetközi énekversenyen. Több különdíjat nyert ezeken, de a legbüszkébb a 2005 áprilisában Graz-ban megrendezett nemzetközi énekversenyen elért döntős szereplésére. Itt hallotta először leendő tanára, aki azonnal felvételt ajánlott számára a graz-i Zeneművészeti Főiskola opera szakára. Péter 2005 őszén már el is kezdhette tanulmányait a főiskolán. A graz-i verseny után nem sokkal telefonon megkereste Környei Attila menedzser, aki egy meghallgatásra invitálta őt Budapestre. A meghallgatás eredménye, hogy a menedzser és Silló István zenei vezető őt választotta ki az újonnan alakult Adagio együttes harmadik tagjának. 2006 őszén élete első opera főszerepében mutatkozik be: Debrecenben Mozart Szöktetés a szerájból című művében Pedrillo szerepét alakítja.
Homonnay Zsolt
1990-1993 között a Hevesi Sándor Színház stúdiósa volt. Itt töltött utolsó évében felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem (akkor főiskola) operett-musical szakára, Szinetár Miklós osztályába, ahol 1997-ben diplomázott. Ugyanebben az évben forgatott a Csinibaba című filmben is, epizódszereplő volt. A főiskola alatt és után is számos musical- és operettszerepet is eljátszott, 2000-ben pedig a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a zsűri döntése alapján az Év Bonvivánja kitüntetéssel jutalmazták munkásságát.Ugyanebben az évben szerződést kapott Berlinbe a készülö Disney-musical, A Notre Dame-i toronyőr két szerepére – Quasimodót és Phoebust is eljátszhatta. 2002-ben hazaszerződött, azóta számos musicalben és operettben láthatta a közönség, Budapesten és vidéken egyaránt. 2005-ben Balczó Péterrel és Nagy Sándorral együtt megalapította az Adagio énekegyüttest.

Ajánlatkérés

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni kérjük töltse ki az itt található űrlapot:

Kiemelt médiatámogatók

Copyright 2016 sztarparty.hu Minden jog fenntartva!

webáruház készítés: 24works